Блог

 • Направи си сам щампован бетон
  27
  Ное

  Направи си сам щампован бетон

   

  ВНИМАНИЕ ! Направи си сам щампован бетон не се препоръчва за хора, които до сега не са се занимавали с такъв тип дейност. Процеса по полагане на щампован бетон е изкуство. Необходими са специални инструменти. Има много тънки моменти и детайли, които ако бъдат пропуснати биха създали във вас разочарование, че не сте се обърнали към добър изпълнител на бетон, който има опит в това.

  Процесът на щампован бетон включва следното:

  • Изсипете цимента с дебелина не по-малко от 10 см.;
  • Добавете цвета. Цвета можете да добавите по време на бъркането в миксера или след поставянето на цимента.
  • Нанесете оцветителя. Цветното освобождаване е акцентиран цвят, който предава размери на щампования цвят и има незалепващ ефект, който позволява текстуриращите подложки да се свалят, без да изтеглят цимента;
  • Поставете текстуриращите изтривалки. Ако постелките не ви стигат да покриете цялата площ, премествайте ги докато не обхванат цялата площ и бетона е все още мокър.
  • Оставете 24 часа да изсъхне бетона. Ако времето е по-студено, преценете още колко допълнително да го оставите да съхне.
  • С помощта на пароструйка, или друг уред за високо налягане, измийте и премахнете освобождаващия материал.
  • Накрая трябва да запечатате повърхността на бетона и да оставите да изсъхне.
  • Употреба. Щампования бетон трябва да е достатъчно изсъхнал, за да се използва. Минимум 48 часа след последната манипулация, за да може да се върви. А за превозни средства, минимум седмица. Целия процес отнема около месец.

  Имайте в предвид също, че по-горе описаните действия са в общия смисъл и според различните ситуации параметрите могат да бъдат нагоре или надолу. За това пак казваме по-добре се обърнете към специалист, каквито сме ние от “Насико 13“ ЕООД, за да избегнете излишни нерви и разходи.

  Read more...
 • Щампован бетон за дома и градината
  23
  Ное

  Щампован бетон за дома и градината  Щампованият бетон за дома и градината много често се обвързва със студени и грозни пейзажи, постройки и сгради. Това не е съвсем така. Българският стил и творение могат да изумят много художници. В много случаи, когато се докоснеш до крайния продукт, по никакъв начин не може да разбереш, освен ако не знаеш, че това е направено от щампован бетон. Самата технология се нарича декоративен щампован бетон или „Арт-бетон“. С помощта на това изкуство на бетона може да се придаде вид на камък, тухла, дори и на дърво. А ако един добър скулптор се захване да твори, може да останете без дъх на края. Има изключителни приложения. С помощта на щампования бетон могат да се разкрасяват фасадни сгради. А широкото му приложение в дома е  въпрос на въображение. На практика навсякъде от фасади на къщи, градини, алеи, вътрешна декорация, скулптори, басейни, огради, пътеки до камини, бани, стенни облицовки и т.н. Относно цветовата гама е също толкова голяма, колкото е въображението на арт твореца. Щампования арт бетон е изключително гъвкав от към форма. Всичко зависи от щампите, които са избрани било то паве, камък, плочки…
  Read more...
 • Технология на щампования бетон
  18
  Ное

  Технология на щампования бетон  ОСНОВНИ ЕТАПИ В ИЗРАБОТВАНЕТО НА ЩАМПОВАН БЕТОН

  Първото нещо, което трябва да се направи, е да се избере цвят и текстура на бетона. Те трябва да бъдат съобразени с естетическия краен вид и допълват обкръжаващата среда и всички прилежащи съоръжения. След като сте избрали цвета и мястото, следват обичайните процедури по полагане на щампования бетон, които отговарят на местното законодателство за микс, дълбочина и армировка.

  Полагане

  Преди да се започне с полагане на самия бетона трябва да се подготви мястото. Затова се правят изкопни и насипни процеси, както и подготовка на самата почва. Необходима е арматура за бетон, която се полага преди бетона да се излее. След полагане на арматурата и бетона се подравнява със специални гребла (мастари, гребла, големи магнезиеви заглаждачи). Ако бетона има пясъчна текстура, се използва валяци с решетъчно покритие и трамбовка, за да се постигне нужния ефект.  На този етап обработката става чрез специални магнезиеви заглаждачи, а за самото оформяне се използват фугачи.

  Оцветяване

  Има няколко техники за оцветяване на бетона но се използват основно две. Първата е: предварително се смесва оцветителната смес с бетон; разбърква се добре до достигане на еднородна смес и тогава се полага. Другата техника е малко по различна, като първо се полага бетона, а след това веднага се слага в горния слой прахообразен оцветител. Няма значение кой метод сме избрали за боядисване, след полагането се изчаква необходимото време и след това се заглажда още веднъж с необходимите инструменти за целта.

  Декорация

  Последните действия и детайли, които трябва да се изпълнят, за да се финализират нещата, се изразяват в измиване с водна струя под много високо налягане. Това се прави с цел премахване  излишък от разделителен агент. При желание и необходимост се полагат допълнителни цветове и киселини оцветители. Те подсилват цветовото въздействие на щампования бетон. След напълно изсъхване последните щрихи се полагат с импрегнатор за бетон с помощта на четка, валяк и пистолет.
  Read more...
 • Хронология 2008 - 2020
  11
  Сеп

  Хронология 2008 - 2020

  Март 2015 - Добавени са снимки на част от проектите изпълнени през 2014 година „Дворове и алеи 2014"„Стълбища"„Площадки 2014"„Декоративни елементи" и др.

  Септември 2013 - Добавени са снимки на част от проектите изпълнени през пролетта и лятото на 2013 година „Дворове и алеи 2013" и „Дворове и басейни 2013"

  Септември 2012 - Още снимки в категория „Площадки", „Дворове и алеи II” и други

  Юли 2011 - Добавени са нови 103 снимки в секция „Щампован бетон”

  17 Декември 2010 - Добавени са нови снимки в категориите „Стенни облицовки". Предстои добавянето на нови модели щампи и нови снимки в категориите „Стълбища", „Дворове и алеи".

  5 Октомври 2009 - Добавени са нови снимки в категория „Дворове и басейни", както и бързи връзки към над 150 социални мрежи в началото на всяка статия.

  2 Октомври 2009 - Можете да ни последвате в Twitter.

  Read more...